Limonadǎ cu ghimbir

 

Acum o sǎptǎmânǎ am fost la o demonstraţie de gǎtit ţinutǎ de Ligia Pop cu prilejul lansǎrii celei mai noi cǎrţi ale ei. Cu douǎ sǎptǎmâni înainte, mâncasem şi scrisesem AICI despre restaurantul Barca. Aşa a intrat raw vegan-ismul în viaţa mea. Nu mǎ aşteptasem la nimic, îmi place semi-vegetarianismul meu şi nu am de gând sǎ  schimb nimic radical, dar mi-a plǎcut ce am vǎzut şi mai ales gustat şi am început sǎ studiez problema. Reţete, adicǎ. La demonstraţia de gǎtit, am gustat din icre de chia geniale, mi-a rǎmas sufletul la ele, atât de bune au fost, o sǎ le fac sigur. Dulciuri n-am apucat, dar dupǎ cum aratǎ toate pe care le-am vǎzut, îs pozitivǎ ca-s foarte bune. La Barca am mâncat numai minuni, citiţi în recenzie despre sushi şi pasta de mǎsline, divine, zǎu!

Rǎsfoiam blogul Ligiei şi am vǎzut reţeta asta de gingerade, limonadǎ cu ghimbir, din care bǎusem un pahar şi la demonstraţia de gǎtit. Ȋmi place ghimbirul, l-am evitat o vreme, dar cred cǎ e timpul sǎ-i fac din nou loc în alimentaţie. Şi aşa am fǎcut una din puţinele reţete de rǎcoritoare de pe acest blog.
Avem nevoie de: 3 cm de rǎdǎcinǎ de ghimbir, şi dacǎ sistemul metric vǎ dǎ şi vouǎ bǎtǎi de cap :), mǎsuraţi aproape trei degete, curǎţatǎ de coajǎ, tǎiatǎ în cuburi şi pusǎ în blender cu sucul de la 2 lǎmâi, miere dupǎ preferinţe, eu am pus vreo 6 linguriţe cred şi 1 litru de apǎ.
Se blitzuiesc câteva secunde şi se strecoarǎ când e gata. Daţi la frigo pentru o jumǎtate de orǎ şi beţi licoarea magicǎ. E medicamentul universal pentru aproape orice nevoie am avea.
Bon app’!

3 Comentarii

  1. Pentru putina culoare si gust, poti sa pui in blender si niste gojy, e divina combinatia cu limonada de ghimbir 😉 Am descoperit la un restaurant "reteta" asta si sunt innebunita dupa ea!

Lasă un răspuns