Salatǎ energizantǎ

Mǎ vǎd nevoitǎ sǎ admit cǎ mai vreau zile calde, mai vreau soare, ba chiar chiar aş prefera sǎ mai fie caniculǎ în locul ploilor şi frigului care se apropie; e deja aici dar eu mai vreau pe norişorul meu de straveziu şi de senin. Şi în ciuda a ceea ce credeam despre mine pânǎ acum- sunt o copilǎ a primǎverii, zǎu aşa!- vara a luat-o înaintea iernii sezonul ǎsta. Poate şi din cauza tuturor relelor prin care am trecut iarna trecutǎ, dar poate şi pentru cǎ vara asta am luat o decizie importantǎ pentru mine, de care mi-e fricǎ, dar pe care o socotesc la fel de bunǎ ca atunci când mi-a venit.

Şi pentru cǎ mi-a intrat în graţii, vreau s-o mai ţin un pic, sǎ o trag de mânecǎ sǎ mai stea, cu zile cǎlduţe şi seri cu soare roşu, cu must rece şi flori de câmp, stat pe bancǎ la lac cu cartea deschisǎ şi faţa la soare…

 

Una din ofrandele mele este şi salata asta simplǎǎǎǎ, simplǎ de tot.

Câtǎ ţelinǎ vrea pipota voastrǎ, rasǎ pe rǎzǎtoarea mare, la fel şi 1-2 morcovi, 1 ardei gras roşu liliputan tǎiat feliuţe, 1 castravete înjumǎtǎţit pe lung şi feliat, 2 ridichi mǎrunţite dupǎ chef şi fantezie.

Se împrietenesc toate în bol şi parfumate cu un sos de iaurt grecesc bine vânturat înainte cu câţiva stropi de zeamǎ de lǎmâie. Se potriveşte de sare. Eu n-am pus piper, încerc sǎ renunţ la „viciul” ǎsta, dar merge. Merg şi o mulţime de alte ierburi, eu am vrut salata mea neafectatǎ prea mult :).

 

Şi pentru cǎ în congelator zǎceau uitaţi nişte melci în stil burgund de la Sǎptǎmâna franţuzeascǎ de la Lidl, i-am pus în cuptor şi i-am mâncat cu salata mea simplǎ. Am bǎut cu mare poftǎ un pahar de must rece, pǎstrat de tatǎl meu în congelatorul ploieştean vreo 3 sǎptǎmâni. Şi mi-a fost bine!

Bon app’!

 

1 Comentariu

Lasă un răspuns