Paste puttanesca

 

…de fapt, aproape puttanesca. Fǎrǎ capere şi fǎrǎ anşoa pentru cǎ nu-mi plac. Poate ar mai trebui sǎ le dau o şansǎ, dar deocamdatǎ mi se par destul de sǎrate şi nu am avut chef de ele. A fost, oricum, unul din cele mai bune prânzuri pe care le-am luat în ultima vreme. Nici nu mǎ aşteptam la mai puţin, pastele sunt atât de versatile şi printre favoritele mele când vine vorba de gǎtit şi de savurat.

Am fǎcut mai întâi sosul de roşii, Jamie style. Am cǎlit 3 cǎţei de usturoi tocaţi în puţin ulei de mǎsline, am adǎugat nişte oregano uscat (mie îmi place cât mai mult) şi doi ardei iuţi proaspeţi, împunşi puţin ca sǎ nu explodeze în timpul prǎjirii.

 

 

Apoi am turnat douǎ conserve de roşii întregi decojite, am adǎugat sare şi puţin piper proaspǎt mǎcinat şi am lǎsat la foc mic pentru 30 de minute fix. Adicǎ pânǎ când în casǎ începe sǎ pluteascǎ un miros fain de roşii aromate şi se încǎlzeşte uşurel. Am scos ardeiul iute- eu l-am pus doar cât sǎ dea sosului un gust picant cât mai discret, am pasat roşiile, am adǎugat o mânǎ de rondele de mǎsline şi o conservǎ de ton mǎrunţit, am amestecat bine şi am dat deoparte.

Am pus un vas cu apǎ şi sare la fiert, am adǎugat penne-le şi le-am lǎsat pânǎ s-au fǎcut al dente, cam 7-8 minute. Am scurs de apǎ, le-am pus într-un bol şi am turnat peste ele sosul de roşii. Am tocat repede câteva fire de pǎtrunjel şi le-am presǎrat deasupra. O felie de baghetǎ cu unt deasupra a fost aperitivul meu.

Bon app’!

 

4 Comentarii

Lasă un răspuns