Cous-cous cu legume

Pe modelul prezentat şi lǎudat de Mazi, am fǎcut azi un cous-cous cu tot ce am putut gǎsi în frigiderul meu golaş. Din motive necunoscute (!), frigoul nu conţinea mai nimic… plus o cantitate impresionantǎ de muştar, nefolosit încǎ, dar cum am reţete uimitoare aşteptându-mǎ în caiet, se vor rezolva toate la timpul lor.

Mai întâi, am fǎcut o  supǎ dintr-un cubuleţ de legume bio Alnatura de la dm, cel mai bun, dupǎ umila-mi pǎrere, şi am pus 100 de grame de cous-cous sǎ se umfle în ea.
Ȋn acest timp, am tǎiat urmǎtoarele cât de mic a putut foamea sǎ mǎ lase: 2 roşii mǎrişoare, 2 castraveţi (cu coajǎ, întotdeauna!), 1 ardei roşu, o jumǎtate de avocado, o altǎ jumǎtate de ceapǎ roşie, vreo 4 ciuperci numa’ bune de buzunarul lui Neghiniţǎ şi o legǎturǎ de pǎtrunjel.
Când am terminat, am turnat cous-cousul în bol, peste legume, şi le-am ameţit pe toate cu furculiţa. Am mai turnat puţin ulei de mǎsline şi sare şi am stors o jumǎtate de lǎmâie foarte zemoasǎ pentru touch-ul acrişor. Am dat la frigider puţin, foarte puţiiiin, şi am mâncat!
LE. Ce e cel mai tare la reţeta asta e cǎ poţi sǎ-ţi pui o a doua porţie fǎrǎ sǎ te simţi vinovatǎ cu absolut nimic!

Bon app’!

 

Lasă un răspuns