Cheesecake cu struguri

 

Dulcele ǎsta a fost mai mult un experiment: am vrut sǎ vǎd dacǎ pot sǎ înlocuiesc nişte ingrediente ca produsul final sǎ fie puţin mai dietetic, sǎ spunem. Evident cǎ a rǎmas tot un dulce şi nu are rost sǎ mǎ pǎcǎlesc de pomanǎ dar îl declar reuşit chiar dacǎ îi lipsesc ingredientele originale.

Modelul meu în cheesecake-uri a fost cel fǎcut de Edith AICI. Am fǎcut de câteva ori acel cheesecake cu afine, în varianta cu vişine şi fructe de pǎdure parcǎ, şi a ieşit grozav cu excepţia afurisitului de blat care s-a încǎpǎţânat sǎ-mi iasǎ de fiecare datǎ prea tare. Sau mǎ rog, eu am fost încǎpǎţânatǎ şi am folosit aceeaşi biscuiţi digestivi, foarte gustoşi consumaţi ca atare, dar eviiiil în menţionatele cheesecakeuri.
Asta a fost prima schimbare: pentru blat, în loc de digestivi sau graham, am folosit plebeii biscuiţi Petit Beurre, un pachet şi jumǎtate (cam 200-210 grame) pe care i-am azvârlit în robot pentru mǎrunţire. I-am amestecat apoi cu 20 de linguri de lapte. Punem compoziţia într-o tavǎ cu fundul detaşabil şi presǎm cu dosul unei linguri sau chiar cu mâna pentru nivelare. Dǎm la frigider.
Pentru cremǎ, am folosit aproximativ 400 de grame brânzǎ slabǎ de vaci, pe care am mixat-o cu 100 de grame de miere, puţinǎ esenţǎ de vanilie şi 200 de grame de frişcǎ vegetalǎ bǎtutǎ dinainte.

 

Am scos blatul de la frigider, am pus deasupra un strat subţire de dulce de leche dar se poate şi fǎrǎ, evident, şi apoi crema de brânzǎ. Am ornat cu boabe de struguri dar tare mi-ar plǎcea sǎ ştiu cum iese cu kiwi sau chiar cu afine. Şi asta a fost. Crema nu e la fel de finǎ ca atunci când folosim cremǎ de brânzǎ pentru compoziţie, dar a ieşit al naibii de bun pentru un experiment. Nu uitaţi sǎ lǎsaţi cel puţin o orǎ la rece înainte de servire.
Bon app’!

2 Comentarii

Lasă un răspuns