Canneloni cu spanac şi brânzǎ

Am stat mult sǎ mǎ gândesc dacǎ sǎ postez aceastǎ reţetǎ sau nu, pentru cǎ în poze nu aratǎ deloc apetisant, dar chiar au fost, jur pe roşu :P. A fost atât de bun încât tare m-aş duce în piaţǎ dupǎ spanac numai ca sǎ mai repet o datǎ toatǎ tǎrǎşenia. Cannelonii mei s-au spart la cuptor, o fi fost poate cǎ nu i-am umplut bine, deşi tare aveam impresia asta… Au fost nemaipomenit de buni de asta defilez aşa cu ei.

Tre’ sǎ zic de la început cǎ am „trişat” puţin când am fǎcut reţeta asta. Sau mai bine zis, am folosit o scurtǎturǎ. Era acolo, de ce sǎ nu mǎ folosesc de ea? :). Acum o sǎptǎmânǎ, am fost acasǎ la Ploieşti şi am venit încǎrcatǎ cu o mulţime de bunǎtǎţi, printre care nişte must delicios, puţinǎ vişinatǎ, numai bunǎ pentru vremea asta, ciufulici, un fel de fursecuri cu nucǎ minunaţi, fǎcute de tatǎl meu, şi tot de el, o mâncare de spanac proaspǎt. Acum ştiţi! Am mâncat ce-am mâncat din el şi apoi, cumpǎrând nişte canneloni de la sǎptǎmâna italianǎ de la Lidl, mi-a venit ideea acestui preparat.

Bon, aveam spanacul deja pregǎtit. M-am apucat mai întâi de sosul de roşii. Am folosit douǎ cutii de roşii întregi decojite, pe care le-am rǎsturnat în puţin ulei de mǎsline, cu 2 cǎţei de usturoi feliaţi subţire, puţinǎ sare, un vârf de zahǎr. Am lǎsat sosul cam 15 minute pe foc şi am trecut cu furculiţa prin roşii. Am stins focul şi am presǎrat câteva fire de busuioc peste.

 

Ȋn acest moment, am încǎlzit cuptorul la 180 de grade. Am amestecat mâncarea de spanac (cam 500 de grame am avut eu) cu 200 de grame de telemea de vacǎ şi 50 de grame de parmezan. Am umplut 14 canneloni cu amestecul de spanac şi brânzǎ  şi le-am pus într-o tavǎ, peste sosul de roşii.

Deasupra am turnat un sos alb, fǎcut din 250 de grame de smântânǎ şi 50 de grame de parmezan. Am dat la cuptor pentru 25 de minute (aici probabil am greşit, trebuia lǎsat mai puţin). Cu 5 minute înainte, am scos şi am ras încǎ puţin parmezan deasupra.

Bon app’!

 

2 Comentarii

Lasă un răspuns