Tartǎ cu roşii

Ȋmi plac la nebunie tartele. Nu mǎ dau niciodatǎ în lǎturi de la a le face, a le mânca, a le reface  etc. Cum nu mai fǎcusem de mult şi frigiderul meu gemea de durere şi eu cu el cǎ n-aveam nimic cu care sǎ-mi astâmpǎr foamea, am încropit tarta asta repede-repede şi tare bunǎ a fost.

Ingrediente:

Un aluat foietaj de 400 gr

4 linguri de smântânǎ

Caşcaval ras (cam 200 de gr)

2 roşii

Busuioc uscat

Piper

 

Se preîncǎlzeşte cuptorul la 180 de grade.

Aluatul se pune în tava presǎratǎ din abundenţǎ cu fǎinǎ, iar deasupra se unge cu smântânǎ. Apoi se presarǎ caşcavalul ras- cu cât mai mult, cu atât mai bine, şi se orneazǎ cu roşii cherry, dar şi feliuţe de roşii prunişoare o sǎ fie la fel de frumuşele. Ȋn acest moment, eu am şi tǎiat tarta în pǎtrate mǎrişoare ca sǎ-mi fie mai uşor dupǎ coacere.

Deasupra roşiilor se presarǎ puţin busuioc şi piper alb şi se dǎ la cuptor în jur de 30 minute, sau pânǎ când prinde o crustǎ frumoasǎ şi galbenǎ deasupra.

 

Idealǎ ar fi o tavǎ mai micǎ decât a mea, ca aluatul sǎ nu fie întins prea mult şi sǎ se desfacǎ apetisant dupǎ coacere. Oricum ar fi fost, a dispǎrut imediat.

  Bon app’!

2 Comentarii

Lasă un răspuns