Vinete la cuptor

 Pentru cǎ am lipsit (motivat!) la provocarea Amei de luna trecutǎ, m-am gândit sǎ postez totuşi reţeta aceea acum, când mai sunt câteva zile şi vine timpul pentru o nouǎ aventurǎ culinarǎ în secret. Atunci, blogul desemnat mie a fost cel al lui Teo, pe care o urmǎresc de mult timp şi prin site-ul cǎreia a trebuit sǎ scotocesc îndelung pentru cǎ erau prea multe lucruri care-mi fǎceau cu ochiul. Mi-am ales, aşadar, mai multe reţete din care voi mai posta aici, dar pentru provocarea din iulie, mi-am ales vinetele la cuptor. A fost un rǎsfǎţ pentru papilele noastre şi sigur o voi repeta. Din nou, am fost destul de cuminte şi am pǎstrat indicaţiile lui Teo şi, drept sǎ vǎ zic, chiar nu era nevoie de vreo schimbare. Vinetele au fost foarte bune şi reci şi calde şi se pot mânca foarte bine cu coajǎ care este foarte aromatǎ.

Ingrediente:
3 vinete
2 ardei graşi
1 ceapǎ roşie medie
300 grame ciuperci
2 roşii
Ulei de mǎsline
6 feliuţe de caşcaval
Busuioc, sare, piper
Vinetele se taie pe lung şi se scobeşte cu grijǎ interiorul.
Se toacǎ mǎrunt ceapa şi ardeii şi se pun la cǎlit în ulei.
Se toacǎ miezul vinetelor şi se adaugǎ peste ardei şi ciuperci. La fel se procedeazǎ şi cu ciupercile. Se lasǎ legumele
sǎ transpire bine şi se adaugǎ busuiocul tocat mǎrunt şi se condimenteazǎ cu sare şi piper dupǎ poftǎ.
Se umplu jumǎtǎţile de vinete cu amestecul de legume, pe deasupra se orneazǎ cu felii rotunde de roşii şi peste roşii se aşazǎ feliuţele de caşcaval.
Se dau la cuptor 30 de minute la 200 de grade.
Bon app’!

2 Comentarii

Lasă un răspuns