Tabbouleh

Salata aceasta arǎbeascǎ este o incântare pentru papile pentru multitudinea de arome, este rǎcoritoare, deci excelentǎ pentru zilele cǎlduroase care ne aşteaptǎ şi chiar avem nevoie sǎ ne desfǎtǎm cu ea acum când roşiile sunt atât de zemoase şi parfumate.

Ingrediente:

100 grame de bulgur

5 roşii bine coapte

1 ceapǎ roşie

1 legǎturǎ de pǎtrunjel

Câteva frunzuliţe de mentǎ

Ulei de mǎsline

Zeama de la o lǎmâie

Sare

 

Ȋntr-un recipient etanş se pun bulgurul şi roşiile tǎiate bucǎţele mici. Se agitǎ recipientul ca bulgurul sǎ fie bine acoperit de roşii. Se lasǎ la rece cam 2 ore pânǎ se înmoaie bulgurul.

Ceapa se taie mǎrunt, se toacǎ pǎtrunjelul şi menta şi se adaugǎ peste bulgur şi roşii şi se amestecǎ bine.

Se adaugǎ zeama de la o lǎmâie şi ulei de mǎsline, se potriveşte de sare şi se serveşte.

Bon app’!

5 Comentarii

    1. Mmm, si eu am mancat intr-un restaurant un tabbouleh fara bulgur, ceea ce mi s-a parut ciudatel, si cu foarte multa lamaie, era aproape nemasticabil. cat despre patrunjel, am vazut ca pe net, oamenii pun si pana la cinci legaturi. eu iubesc patrunjelul, dar una mi se pare de ajuns.

  1. Tabbouleh, oh, da! Merge cu noile mele cosmetice marocane 😉 Cateodata, trebuie sa avem si o doza de frivolitate, deh :))) Dincolo de asta, ma hotarasem pentru un meniu marocan/ libanez or something lika that vineri, dar baietii mi-au deturnat planurile. Asa ca astazi ma delectez vizual cu tabbuleh-ul tau! 😀

    1. Apreciez si eu site-ul acesta plin de bunatati din bucatariile lumii, in specia si recenziile de carti. Insa acum mi-au picat ochii pe comentariul dumneavoastra, mai exact pe partea cu cosmeticele marocane. As vrea sa va intreb daca le achizitionati din Romania si daca da, de unde? Eu am tot cautat si nu am gasit mai nimic. Multumesc tare mult pentru raspuns! 🙂

  2. Si eu tot asa ma delectez, n-a mai ramas nimic, a fost ras imediat. Sigh! Mai facem!
    Baietii tre' pusi la munca, nu sa deturneze planuri, eeeee! 🙂

Lasă un răspuns