Saleuri

Bune când faci planuri cu liniuţǎ cocoţat în mijlocul patului, bune când te uiţi la film şi când te miri cǎ dispar pe nesimţite, bune pe ploaie şi pe cǎlduri insuportabile, bune când zgomotele de afarǎ (maşini rulând, clopote sunând, pescǎruşi tânguindu-se) sunt singurele care-ţi populeazǎ mintea. Bune!

Aşa cǎ ia un aluat deja preparat, asta dacǎ nu te simţi aventuros şi faci tu unul, ciopârţeşte-l ca pentru saleuri (merge mai repede cu feliatorul acela special), bate repede douǎ gǎlbenuşuri – efect maxim de culoare obţinut cu cele de ţarǎ-,
unge saleurile cu gǎlbenuşeala şi presarǎ cu brânzǎ sau caşcaval ras şi neapǎrat nişte condimente uscate. La noi, cel mai bine merg rozmarinul şi chimenul. Ordoneazǎ în tavǎ pe hârtie de copt şi lasǎ sǎ se rumeneascǎ vreo 20 de minute la 180-200 de grade.

Bon app’!

6 Comentarii

  1. Multam de inspiratie. Vineri dupa ciocolafaiala de la heidi am mers la "game night" la o prietena a carei bunica facuse saleuri. Si au fost cel putin la fel de gustoase precum sunt ale tale de aratoase. Asa ca fug acum pen'ca tocmai mi-am dat (mi-ai dat?) seama ca am treaba. (se subintelege ca am aluatul in congelator?).

    1. O, da, fugi si profita de vreme ca sa dai drumul la cuptor.
      ciocolafaiala, daaaaaaaaaaaaaaa! Aproape am terminat tot ce am luat de acolo. Numa' ciucalata am mancat zilele astea. 🙂 fu taaaaare fain!

Lasă un răspuns