Orez cu ou

Ȋmi place  mâncarea chinezeascǎ şi unul dintre lucrurile pe care le comand întotdeauna – acum, singurul, de fapt, din moment ce, aparent, supa chinezeascǎ nu mai are acelaşi gust, cel puţin acolo de unde luǎm noi- este orezul. Ȋmi place aşa mult încât în week-endul care a trecut am mâncat în ambele zile mâncǎruri cu orez: sâmbǎtǎ am fǎcut orez cu fructe de mare, pe modelul ǎsta, cu orez alb de data asta, iar duminicǎ, am încropit un fel de orez chinezesc cu ou.

Ingrediente:

125 de grame de orez

O ceapǎ

Un ardei gras

1-2 ouǎ

Ulei

Sos de soia

Ȋncepem prin a fiebe orezul.

Dupǎ aceea, facem o omletǎ şi dupǎ ce se rǎceşte o tǎiem în bucǎţele şi o dǎm deoparte.

Punem la cǎlit ceapa şi ardeiul tǎiat mǎrunţel, pânǎ când ceapa devine translucidǎ. Adǎugǎm orezul fiert, ouǎle şi amestecǎm de câteva ori şi luǎm de pe foc.

Servim cu sos de soia. Atât de simplu!

Week-end fain! Noi mergem la Festivalul Caşcavelei din Valea Doftanei.

Bon app’!

 

3 Comentarii

Lasă un răspuns