Toast franţuzesc cu fructe

 Pentru cǎ sâmbǎtǎ n-am putut onora invitaţia la ziua Franţei, m-am gândit cǎ totuşi ar trebui sǎ sǎrbǎtoresc şi eu cât de puţin limba de scorţişoarǎ şi cultura care m-au încântat şi continuǎ sǎ-şi exercite influenţa asupra mea mereu.

Minunǎţia asta de la Jamie Oliver citire poate fi consumatǎ fie ca desert, fie ca mic dejun. E a treia oarǎ când o pregǎtesc şi o voi mai face pentru cǎ e gustoasǎ şi aş vrea sǎ mai încerc şi alte combinaţii de fructe. Pentru azi, eu am ales bananele şi cǎpşunile pe de o parte, şi pepene galben şi cireşe pe de alta.
Se face aşa: amestecul de fructe ales, cǎpşuni şi banane / pepene galben şi cireşe, în cazul meu, se dǎ prin puţinǎ miere pentru a fi îndulcit.
Se iau douǎ felii de pâine albǎ toast – eu am încercat o datǎ şi cu pâine albǎ normalǎ şi e mai bunǎ cea toast, rǎmâne întreagǎ în toatǎ desfǎşurarea de forţe- şi se ung cu un strat subţire de unt pe fiecare parte.
Ȋntr-o farfurie se bat trei ouǎ cu douǎ-trei linguri de zahǎr brun şi se dau ambele felii de pâine prin acest amestec. Se scurge excesul şi se întinde amestecul de fructe pe o felie, lǎsând un pic de spaţiu pe margini. Deasupra se pune cealaltǎ felie şi se apasǎ pentru ca fructele sǎ se lipeascǎ de pâine.
Sandvişul acesta se prǎjeşte în puţin unt, pe ambele pǎrţi, apǎsându-l pentru ca fructele sǎ intre în pâine. Când pâinea devine aurie şi crocantǎ, se scoate din tigaie şi se serveşte. Noi am pus deasupra puţinǎ îngheţatǎ de caramel şi restul de amestec de fructe rǎmas. Ne-a plǎcut mai mult amestecul de pepene galben cu cireşe, iar când fiebinţeala pâinii s-a întâlnit cu îngheţata, s-au întâmplat lucruri tare satisfǎcǎtoare pentru papilele noastre.

 

Ȋn ce priveşte cantitǎţile, am folosit cam o mânǎ de cireşe fǎrǎ sâmburi şi tǎiate în  sferturi, o felie de pepene, tot o mânǎ de cǎpşuni tǎiate şi cam trei sferturi de bananǎ şi mi-au ieşit 4 sandvişuri, douǎ cu fiecare tip de amestec.
Bon app’!

1 Comentariu

  1. Eu cu French Toast am o adevarata poveste de dragoste. De altfel, cu el am inceput si primul episod din serialul meu ;;) Il ador in toate combinatiile posibile si de fiecare data cand il pregatesc e o adevarata sarbatoare! 🙂

Lasă un răspuns