Crumble cu cireşe

Aveam cireşele astea în frigo de când m-am întors de la munte şi cum gǎsisem reţeta perfectǎ pentru ele, am zis de ce nu? Adicǎ ce poate sǎ se întâmple dacǎ bag ceva la cuptor pe cǎldurile astea? Nu m-am speriat, m-am hidratat  corespunzǎtor, am spart o farfurie drǎguţǎ in the process, dar pǎtrǎţelele astea m-au mulţumit pe deplin. Ȋmi place crumble-ul, tre’ sǎ ţin minte. Ȋn general, eu am oroare de a face dospeli, aşa cǎ prǎjiturica asta fǎrǎ cocǎ propriu-zisǎ mǎ face sǎ par o zânǎ a aluaturilor.

Ingrediente:
3 mâini de cireşe
300 de grame fǎinǎ
300 grame zahǎr
1 linguriţǎ praf de copt
150 grame unt
1 ou
Coaja şi sucul de o lǎmâie
2  linguriţe amidon
1 vârf de sare
Se scot sâmburii cireşelor. Tǎiem cireşele în jumǎtǎţi.
Cuptorul se încinge la 180 de grade. Se unge o tavǎ cu unt şi se tapeteazǎ cu hârtie de copt.
Ȋntr-un bol se amestecǎ 200 de grame zahǎr cu toatǎ fǎina şi praful de copt, se adaugǎ coaja de lǎmâie, iar cu o furculiţǎ se încorporeazǎ untul şi oul. Aluatul va fi unul sfǎrâmicios. Se pune jumǎtate din acest aluat în tavǎ şi se preseazǎ cu mâna pânǎ ce este rǎspândit în mod egal pe toatǎ porţiunea tǎvii. Eu aici m-am grǎbit puţin şi am folosit mai mult de jumǎtate şi nu mi-au rǎmas destule „firimituri” pentru partea de sus.
Ȋntr-un alt bol punem zahǎrul rǎmas (100 de grame), sucul de lǎmâie şi cireşele şi amestecǎm încetişor. Amestecul acesta se pune peste aluatul din tavǎ, iar deasupra, cealaltǎ jumǎtate de aluat.
Se coace în cuptorul încins timp de 45 minute sau pânǎ scobitoarea iese curatǎ.
Se taie dupǎ ce se rǎceşte complet şi, dupǎ preferinţe, se presarǎ cu zahǎr pudrǎ.
Reţeta e luatǎ de aici.

Bon app’!

 

2 Comentarii

Lasă un răspuns