Cartofi cu chimen şi rozmarin

 

Habar n-am cum am reuşit sǎ mai gǎsesc cartofi din ǎştia micuţi, dar cum i-am vǎzut, i-am ales imediat şi i-am dus acasǎ, mândrǎ de aşa ispravǎ. Şi am avut şi de ce, au fost nemaipomeniţi, mai ales cǎ tocmai venisem de la show-ul aviatic de la Bǎneasa – care ne-a plǎcut tare mult (una din fanteziile mele e sǎ pilotez o drǎcie din aia din filme, avion de luptǎ, cu maaaaare vitezǎ şi sǎ mai fac şi giumbuşlucuri prin aer :P) – şi eram lihniţi.

N-am habar de ingrediente, am pus din ochi, oricum nu e mare şmecherie… Am spǎlat cartofii cu buretele de sârmǎ şi i-am fiert vreo 20 de minute, i-am lǎsat la rǎcit puţin, cât sǎ pot pune mâna pe ei şi am început „asamblarea” cu unt, chimen şi rozmarin.
Ȋntr-o pungǎ de sandviş, am pus o bucǎţicǎ de unt cu chimen/rozmarin, am adǎugat cartofi cât sǎ încapǎ, am strâns punga şi i-am frecat în palmǎ pânǎ s-au moscolit toţi şi de unt şi de condimente. I-am turnat apoi în tavǎ, am picurat sare pe deasupra şi i-am lǎsat şi la cuptor vreo 30 de minute.

 

Eu iubesc mult de tot chimenul, dar de data asta, mi-au plǎcut mai mult cei cu rozmarin. I-am servit aproape aburinzi cu o salatǎ simplǎ de roşii şi ardei, cu un strop de oţet balsamic, mǎghiran şi busuioc.
Bon app’!

Lasă un răspuns