Legume în folie la cuptor

Aşa cum am mai spus, sunt multe legume şi chiar şi fructe din care nu am gustat pânǎ acum. Ȋntotdeauna am fost curioasǎ şi bloguleţul accesta parcǎ mǎ împinge şi mai mult sǎ  experimentez lucruri noi. Azi: zucchini. 🙂 OK, nu e mare lucru, ştiu, dar nu am mai mâncat pânǎ acum. Nu e cine ştie ce diferit de dovlecel, aşa cǎ l-am trecut clasa şi l-am pregǎtit repede-repede, pentru cina de asearǎ.

Ingrediente:
O jumǎtate de zucchini
2 roşii
Câţiva cǎţei de usturoi
Ulei de mǎsline
Sare, piper, busuioc
Am încǎlzit cuptorul la temperaturǎ mare, eu am pus 200+.
Am tǎiat zucchini-ul în felii destul de subţiri şi roşiile, nu prea. Le-am pus împreunǎ cu usturoiul pe o folie de aluminiu, le-am uns cu ulei de mǎsline, sare, puţin piper şi busuioc uscat şi deasupra am pus încǎ o folie şi am strâns marginile ca sǎ se formeze un fel de pacheţel.
Am dat la cuptor 10 minute şi gata cina! Pariez cǎ e excelent cu parmezan sau telemea tare deasupra. Eu am folosit urdǎ şi mi-a plǎcut. Şi zeama pe care o lasǎ roşiile dedesubt e minunatǎ.
(Tocmai mi-am adus aminte cǎ am un kaki în frigider 🙂 )
Bon app’!

 

 

Lasă un răspuns