Bulz cu ciuperci

Bulzul nu e  cea  mai sǎnǎtoasǎ şi lipsitǎ de calorii mâncǎricǎ, dar din când în când, eu poftesc la ceva mai gras. Şi cum regimul meu e combinat cu semi-vegetarianismul deja existent, pot spune cu mâna pe inimǎ cǎ nu, nu am remuşcǎri.

Ingrediente:
Mǎlai
6 ciuperci
3 fire de ceapǎ
1 ou
1 ardei kapia
Caşcaval afumat ras
Unt, sare, piper, mǎrar
Se pregǎteşte o mǎmǎligǎ destul de tare. Dacǎ nu e tare, nu se vor putea forma bilele pentru bulz. Cât timp se face mǎmǎliga, se cǎlesc ceapa, ciupercile şi ardeiul cu puţinǎ sare şi mǎrar tocat  într-o lingurǎ de unt.
Când scade apa, se mai lasǎ vreo 2-3 minute pe foc sǎ se perpeleascǎ şi mai mult, se ia de pe foc, se adaugǎ caşcavalul afumat şi un ou ca sǎ se lege compoziţia şi se amestecǎ bine.
Dupǎ ce s-a rǎcit, mǎmǎliga se modeleazǎ în gǎluşti mai mari, cu mâna înmuiatǎ în apǎ rece, şi înǎuntru se pune compoziţia.
Se pun la cuptor cu puţin unt deasupra şi se lasǎ cam 10 minute. Se servesc aburinde, cu smântânǎ, dar şi cu iaurt sunt bune.
Bon app’!

Lasă un răspuns