Unt cu verdeţuri

Speram sǎ nu treacǎ primǎvara pânǎ sǎ pun reţeta asta dar uite, cǎ na! mai e puţin şi tre’ sǎ ne luǎm costume de baie, pǎlǎrioare şi alte drǎcii estivale. A mai fost şi faptul cǎ tocmai m-am mutat dar let’s not go there! Toţi chiriaşii din lume ştiu cǎ e oribilǎ mutarea mai ales cǎ noi habar n-aveam unde mergem chiar în ziua în care trebuia sǎ eliberǎm vechiul apartament. Ei bine, s-a terminat acum totul, stǎm într-o cǎsuţǎ tare simpaticǎ, nu e mansardǎ dar tot aşa o sǎ gândim despre ea şi o sǎ gǎtim de acum încolo cu şi mai mult spor.

Reţeta asta e inspiratǎ de Bucǎtǎria pentru toţi, singura revistǎ de bucǎtǎrie pe care mi-o cumpǎr cu religiozitate în fiecare lunǎ – are o rubricǎ pe care o ador,  La masa istoriei, tare fainǎ, care vorbeşte despre oameni importanţi din cultura şi istoria noastrǎ şi personalitǎţile lor pofticioase.

Ingrediente:
200 grame unt
8-9 fire de leurdǎ
Câteva fire de mǎrar
Se lasǎ untul la înmuiat sau se poate folosi Lurpak Spreadable care e delicios şi numa’ bun de folosit chiar dacǎ de-abia l-ai scos din frigo. Eu aşa am fǎcut. Spǎlǎm frunzele de leurdǎ şi o curǎţǎm de codiţe, le punem în mojar şi nu le scoatem pânǎ nu obţinem o pastǎ subţire cu iz de usturoi. Mǎrunţim cu cuţitul şi câteva fire de mǎrar, pǎtrunjel, usturoi verde, ceapǎ, dupǎ preferinţe, şi amestecǎm verdeţurile cu untul cu ajutorul unei linguri de lemn. Lǎsǎm sǎ se
împrieteneascǎ aromele câteva ore şi servim.
E bun de tot! Curǎţǎ sângele, eliminǎ impuritǎţile din plǎmâni, stomac şi intestine, e vitaminizantǎ şi potrivitǎ şi pentru copii.
Bon app’!

2 Comentarii

Lasă un răspuns