Spanac cu ou

 

Mi-era dor de spanac şi cum timpul ǎsta se joacǎ cu noi cu neruşinare, oricum e mai bine sǎ stai în bucǎtǎrie şi sǎ coci: planuri, budinci sau sǎ faci repede-repede un spanac ca în copilǎrie.

Ingrediente:
750 gr spanac congelat
O ceapǎ
Puţin lapte
2 linguri de bulion
Un vârf de nucşoarǎ rasǎ
Sare
Câteva picǎturi de lǎmâie
Se pune la cǎlit o ceapǎ roşie tǎiatǎ mǎrunt. Când devine translucidǎ, se adaugǎ bucǎţelele de spanac şi lapte cât sǎ îl ajute sǎ se decongeleze repejor. Cred cǎ am pus cam o jumǎtate de pahar. Se amestecǎ constant vreo 10 minute, se adaugǎ 2 linguri de bulion – mie-mi place Cirio mult de tot -, se pune nucşoarǎ (cred cǎ într-una din cǎrţile lui Jamie Oliver am citit cǎ spanacul „suportǎ” puţinǎ nucşoarǎ), si se adaugǎ sare dupǎ gust şi puţin suc de lǎmâie. Şi e gata! Se prǎjeşte un ou şi se aşazǎ deasupra spanacului. Se mǎnâncǎ cu poftǎ.
Bon app’!

Lasă un răspuns