File de peşte cu legume la cuptor

 De douǎ sǎptǎmâni stau în casǎ nouǎ şi avem şi obiceiuri şi „instrumentar” nou, printre care şi cuptorul electric. S-a strǎduit ea, proprietara, sǎ îmi explice, eu am zis cǎ da, da, înţeleg, şi cǎ o sǎ mǎ uit pe internet sǎ-i caut instrucţiunile de utilizare. Da’ uite cǎ n-am fǎcut asta înainte sǎ gǎtesc peştele şi deruta m-a costat un file puţin uscat. Dar bun, oricum!

Ingrediente:

800 grame file de peşte (eu am pus cod şi merluciu)

3 roşii

3 cartofi

2 cǎţei de usturoi

Unt

Ulei de mǎsline

Pǎtrunjel, oregano, sare şi piper

Din capul locului spun cǎ eu am folosit peşte îngheţat şi sunt convinsǎ cǎ iese mult mai gustos cu el proaspǎt. L-am lǎsat sǎ se dezgheţe şi am fiert cartofii în coajǎ.

Am pus peştele dat prin ulei şi condimentat cu sare şi piper pe grill, deasupra aragazului, sǎ se perpeleascǎ puţin.

Dupǎ ce s-au fiert, am curǎţat cartofii de coajǎ, i-am tǎiat în rondele şi i-am alternat cu roşiile într-o formǎ rotundǎ, unsǎ cu unt. La final, am pus peştele.

Am despieliţat usturoiul şi am pus feliuţele subţiri deasupra peştelui. Am mai pus puţin piper şi am dat la cuptor la 200 de grade. Reţeta spune ca dupǎ maximum 20 de minute, peştele se  rumeneşte şi, deci trebuie scos, eu l-am mai lǎsat încǎ vreo 10 minute, cǎ aşa am citit eu în stele. Dupǎ 20 de minute, însǎ, e fǎcut.

Se mǎrunţeşte pǎtrunjel şi se presarǎ deasupra peştelui şi legumelor.

Pentru cǎ a fost prima datǎ, nu o sǎ mǎ flagelez încǎ. Cert e cǎ, evident, am muuuulte de învǎţat.

Bon app’!

Lasă un răspuns