Plǎcintǎ cu spanac şi leurdǎ

De-abia aşteptam sǎ aparǎ leurda, nu de alta dar habar n-aveam de ea, nu ştiam ce gust are şi bine am fǎcut cǎ am pândit-o şi iatǎ, asta e prima mea reţetǎ. Sǎ zic drept, o prefer crudǎ, amestecatǎ cu nişte urdǎ şi cu o felie de pâine, dar n-a fost rea deloc plǎcintuţa.

Ingrediente:
1 kg de frunze – spanac şi leurdǎ
1 pachet de foi de plǎcintǎ
Ulei de mǎsline
Câteva fire de ceapǎ verde
1 legǎturǎ de mǎrar
4 linguri de orez
Sare, piper
Se curǎţǎ, spalǎ şi se taie frunzele în bucǎţi mari. Se frǎmântǎ uşor cu mâna şi se storc sǎ mai iasǎ din suc. Se toacǎ ceapa şi se cǎleşte pânǎ devine transparentǎ, se adaugǎ spanacul şi leurda, mǎrarul, sare şi piper dupǎ gust. Se amestecǎ şi se ia dupǎ foc.
Se fierbe orezul, eu l-am prǎjit puţin în ulei şi abia apoi l-am fiert şi apoi se adaugǎ peste verdeţuri. Am uns o tavǎ cu ulei şi am pus, pe rând, jumǎtate din foile de plǎcintǎ, fiecare unsǎ cu câte puţin ulei. Am întins umplutura şi am adǎugat restul de foi, ungându-le cu ulei pe fiecare. Am pus la cuptorul încins şi am lǎsat cam o orǎ la foc mediu.
Bon app’!

Lasă un răspuns