Kali orexi!

Adicǎ poftǎ bunǎ în greacǎ… Pentru cǎ pe 25 martie, adicǎ duminicǎ, este ziua naţionalǎ a Greciei, m-am gândit cǎ n-ar strica sǎ sǎrbǎtoresc şi eu preparând câteva reţete special pentru aceastǎ ocazie. Ȋmi place la nebunie bucǎtǎria greacǎ aşa cǎ o sǎ mǎ apuc de cǎutat. Reţetele le voiesc de efect şi simple (în mod cert 🙂 ) cu feta şi mǎsline şi ulei… De-abia aştept!

Şi pentru cǎ tot suntem la lǎudatul grecilor şi bucǎtǎriei lor, vreau sǎ vorbesc despre Taverna Maria, un loc foarte tare unde am mâncat foarte bine. E în centrul vechi, pe lângǎ Club A, şi la un moment dat aveau şi o formaţie care venea în fiecare searǎ şi cânta live. A doua oarǎ când am fost acolo nu mai era. Mi-a plǎcut mult halloumi (ştiu cǎ e cipriotǎ brânza dar oricum…), tzatziki-ul, vinetele şi dovleceii pane (ooooooooo, dovleceii! Miam!) şi nici saganaki n-a fost rea. Prima datǎ am bǎut şi un vin, Prorogos parcǎ, destul de scump şi asemǎnǎtor, dupǎ mine, Corcovei roze. Servirea a fost excelentǎ, mǎslinele, pâinea şi desertul au fost din partea casei şi delicioase aşa cǎ o sǎ le mai calc pragul cât de curând. Preţurile mi s-au pǎrut acceptabile şi e foarte bine de mers în grup pentru cǎ porţiile sunt destul de generoase şi e întotdeauna interesant sǎ fii mereu în contact cu ceilalţi şi nu neapǎrat cu ochii proţǎpiţi doar în propria farfurie.

Prima fotografie este luatǎ de aici.

Lasă un răspuns